BLOG

2023.06.02 10:59
BM X-PRO EVO

Miért érdemes kábelvágó ollót tartanunk a szerszámosládában?

 

A legtöbb egyszerűnek tűnő feladatot általában a kombináltfogó, sniccer és csavarhúzó „háromszögében” meg lehet oldani. Az igazi szakemberek valamiért mégis alkalmaznak specifikus eszközöket a részfeladatokra. Ennek rövid magyarázata egy általános íratlan szabályban keresendő: „A profi eszköz sokszor olcsóbb, mint az olcsó eszköz.”

2023.06.01 08:49
Etelec Isoel EPR

Mit jelent az önvulkanizáló szalag?

 

Az önvulkanizáló szalagok csak külsőleg hasonlítanak az általános szigetelőszalagokhoz. Ezek a szalagok nem rendelkeznek „ragadó” felülettel, melyeket a szilikon szigetelőszalagokon ismerünk. Nem tartalmaznak semmiféle felhordott ragasztóanyagot. Tapadásuk anyaguk összetételéből adódik.

Miért van szükségünk kábelcsupaszító, ismertebb nevén blankoló fogóra?

Egy szerszám, ami vigyáz a szakember kezére...

...felgyorsítja a folyamatot és mindig kéznél kell lennie! A blankoló fogó a kábelszerelés egyik leggyakoribb szereplője. A kábelcsupaszítás a kábel szigetelés eltávolítása a vezetőtől. A legtöbb szerszám alkalmas viszonylag széleskörben vezető és szigetelés típusa, valamint keresztmetszet szerint befogadni vezetékeket.

2023.05.30 09:55
Etelec Replay Gel

Etelec innováció

 

Amennyiben már találkoztál szilikongéllel kapcsolatos bejegyzéseinkkel, tájékozódott vagy a témával kapcsolatban. Amennyiben még nem tette, de szeretné: megtekintheti itt és itt őket.

A szilikongélek és zselék új színt vittek a vízhatlan szigetelések világába. Számtalan előnyük miatt felhasználásuk egyre elterjedtebb hazánkban is.

2023.05.24 08:56
ETELEC Crystal Gel

Ismét egy szilikon gél!

 

Újra egy nem hétköznapi szerelési anyagot mutatunk be a már jól ismert Etelec-től.

Meséltünk már az MP Gel mivoltáról, jöjjön ismét egy gél, ami megkönnyíti a vízmentes szereléssel járó gondokat!

 

2023.05.23 13:00
ETELEC MP GEL

Mit érdemes tudni az MP Gel -ről?

 

Újabb nem hétköznapi szerelési anyagot hoztunk el az Etelec segítségével.

Előző cikkünkben kiderült mi is az az Etelec, milyen problémákban nyújthat segítséget és ezzel együtt bemutattuk a Shell Box vízmentes kötőelem tulajdonságait is, amit itt olvashatsz el!

 

2023.05.17 11:10
ETELEC Shell Box

Vízmentes vezetékösszekötők, jobban mondva az ETELEC Shell Box®!

 

Ebben a bejegyzésben egy általános szerelési problémára adunk választ az ETELEC Shell Box® szigetelt vezeték összekötők segítségével.

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.