BLOG

ETELEC Shell Box

2023.05.17 11:10
ETELEC Shell Box

Vízmentes vezetékösszekötők, jobban mondva az ETELEC Shell Box®!

 

Ebben a bejegyzésben egy általános szerelési problémára adunk választ az ETELEC Shell Box® szigetelt vezeték összekötők segítségével.

 

 

De mi is az az Etelec®?

 

Az Etelec® Italia 2000-ben lépett be a közép- és kisfeszültség világába , hogy kiváló minőségű, környezetbarát és innovatív tervezésű termékekkel próbáljon megfelelni a célpiac igényeinek. A gélszigetelési technológia szakértőjének tekinthető, amely megoldás mára Európa számos országában elterjedt, és Olaszországot vezető szereplővé tette az ágazatban.

Mire nyújt megoldást a Shell Box® sorozat?

Minden egyes vezeték csatlakozási pont újabb hibaforrást hordozhat magában, sokszor elhangzott mondat ez a gyakorlott szakemberek körében. A víz és légköri hatások elleni harcot azonban gyakran elveszíthetjük a nem a célnak megfelelő, illetve gyenge minőségű szerelési anyagok felhasználása miatt.

 A termék kettő, már bevált kiegészítőből alkot teljes szettet. A szilikongéllel előre feltöltött polimerből készült Minibox®-nak köszönhető szigetelés IPX8 fokozatú védelmet nyújt kábel (0,2-4 mm2) csatlakozásunknak, nedvességtől és portól függetlenül, bel- és kültéren egyaránt. A Minibox® anyagából adódóan rugalmas, ám pattintható falakkal rendelkezik, így a gélszivárgást csak a tömítés céljára biztosítja.

A Springbox® „karos” kötőelem segítségével 600V feszültség- és 32A áramerősségig oldható kötést hozhatunk létre pillanatok alatt.

 

Milyen helyzetekre alkalmas a Shell Box®?

 

Alapvetően nincs ideális környezet, amely csak hosszútávon, de ne roncsolná csatlakozásunk minőségét. A levegővel való érintkezés során a vezetőnek használt anyagok mind korrodálással reagálnak, amely tovább súlyosbodik vizes, párás vagy szennyezett környezet jelenlétében, ezzel rontva csatlakozásunk minőségét. Amennyiben az alább felsoroltak közül bármelyikkel szembe kell néznünk, bátran alkalmazzuk a Shell Box® sorozat valamelyikét akár:

  • világítóberendezések, ajtó, ablak és kapu automatizálásával
  • telefon és távközlési vagy audio rendszerek installálásával
  • feszültség alatt álló kábelek lezáró szigetelésével
  • kerti öntöző és/vagy szivattyú hálózat telepítésével
  • extra kompakt méretben, nagyon szűk helyeken való kötés létrehozásával

 

…állunk szemben álmennyezetben, csatlakozódobozokban vagy a szabadban.

 

Rendben, ez nagyszerű.. de milyen lehetőségeket kínál a Shell Box® sorozat?

 

A minél kompaktabb megoldásokhoz hat lehetőség közül választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelő változatot pólus szám, és a csatlakoztatni való erek számának variálásával.

Nézz körül webshopunkban és válogass számtalan Etelec® termékünk közül!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.