BLOG

ETELEC Crystal Gel

2023.05.24 08:56
ETELEC Crystal Gel

Ismét egy szilikon gél!

 

Újra egy nem hétköznapi szerelési anyagot mutatunk be a már jól ismert Etelec-től.

Meséltünk már az MP Gel mivoltáról, jöjjön ismét egy gél, ami megkönnyíti a vízmentes szereléssel járó gondokat!

 

 

Víz, por, kártevők ellen szilikon gél!

 

Az MP Gel-nél már megtudhattuk, hogy milyen problémákra számíthatunk egy kötés, vagy áramkör vízmentessé tétele során. Ezek a szilikon gélek nem csak a vízszigetelés és tömítés területén alkotnak maradandót. Az Etelec termékei mindezek mellett alkalmasak rezgéscsillapításra is, ami egy kötésnél vagy áramkörnél megint csak kivételes tulajdonság!

Mint ahogy megtudhattuk az MP Gel-től, a két komponensű folyékony szilikon gélek légmentes szigetelést képeznek percek leforgása alatt!

 

Nézzük a gyakorlatban!

 

Amennyiben további kérdések merülnek fel a termékkel vagy felhasználásával kapcsolatban, tekintse meg az alábbi videót a Crystal Gel gyakorlati alkalmazásáról:

 

 

 

Hogyan használjuk a Crystal Gel-t?

A csomagfelbontása után láthatjuk, hogy három részből áll a készlet. A két gélkomponenst tároló palackon kívül kapunk egy, a kiszerelésnek megfelelő méretű mérő- és keverő edényt!

Az edény segítségével gyorsan és hatékonyan meghatározhatjuk a keverni kívánt mennyiéget, megelőzve a felesleges hulladék termelését. A komponensek vegyítése után azonnal felhasználható a tömítő anyag. Fontos az optimális (1:1) keverési arány beállítása, amennyiben ez teljesült, egész egyszerűen árasszuk el a szigetelni kívánt kapcsolást vagy kötést. A kapott szilárd védőburok akár 1kV-os feszültség mellet is biztonsággal ellátja feladatát 20°C-tól egészen 600 °C-ig!

A termék 23°C-on 10 perc alatt megszilárdul! A fel nem használt terméknek később is hasznát vehetjük, minősége nem változik, nem romlik meg.

 

Felmerül a kérdés…

 

Az eddig olvasottak szerint nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezik a Crystal Gel, az MP Gel-el. Bizony jó megfigyelés. A Crystal Gel meglehetősen hasonló az MP Gel-hez képest, egy tulajdonságot kivéve.

A Crytal Gel nevéből adódóan megszilárdulás után is teljesen víztiszta, átlátszó marad!

Felhasználását olyan áramkörök vagy kötések szigetelésére ajánljuk, ahol fontos a későbbi átláthatóság, ellenőrzés vagy hibakeresés szempontjából. A Crystal Gel azonban mégis szükség esetén könnyedén, szerszámok nélkül is eltávolítható marad!

 

 

 

 

 

 

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.