BLOG

Miért van szükségünk kábelcsupaszító, ismertebb nevén blankoló fogóra?

2023.05.31 15:53
Miért van szükségünk kábelcsupaszító, ismertebb nevén blankoló fogóra?

Egy szerszám, ami vigyáz a szakember kezére...

...felgyorsítja a folyamatot és mindig kéznél kell lennie! A blankoló fogó a kábelszerelés egyik leggyakoribb szereplője. A kábelcsupaszítás a kábel szigetelés eltávolítása a vezetőtől. A legtöbb szerszám alkalmas viszonylag széleskörben vezető és szigetelés típusa, valamint keresztmetszet szerint befogadni vezetékeket.

Hogyan teszünk különbséget fogó és fogó között?

 

Mint minden kategóriában, itt is léteznek egy funkciós és multifunkcionális jobb és rosszabb minőségű szerszámok. Saját magunk bevallása szerint kell meghatároznunk, munkáink során mely vezetéktípusokkal találkozunk leginkább, milyen  keresztmetszetek gyakoriak. Amennyiben nem egyszerű behatárolnunk feladatainkat, érdemes multifunkciós, vagy széleskörben alkalmazható kábelcsupaszító fogót vásárolnunk.

 

Vizsgáljuk meg a BM Group 1370 kábelcsupaszítót!

 

BM Group termékekkel gyakran találkozhatnak a Molker oldalán. Nem véletlen, hiszen az Olasz nemzetiségű cég kiváló alapanyagokból, jó ár-érték arányú szerszámokkal lát el minket is! A 1370 jelzésű kábelcsupaszító tulajdonságai és paraméterei alapján mondható az „aranyközépút”-nak. Keresztmetszet befogadása 0,2mm2-től egészen 6mm2-ig terjed, állítható hossza pedig 5mm-től 12mm-ig megszabható! Nem okoz problémát elemiszálakból álló, vagy tömör vezeték megszabadítása sem a szigeteléstől, miközben a vezető érintetlen marad. Ergonomikus ütésálló műanyag nyéllel és automata kialakításával használata rendkívül gyors és könnyed.

 

 

BM 1370 Funkciók és előnyök

 

  • választható vágási hossz
  • Ergonomikus kialakítás csúszásmentes fogantúval
  • 0,2mm2- 6mm2 keresztmetszet tartomány
  • automata működés
  • alsó-felső egymástól független vágópengék
  • ütésálló műanyag nyél

 

Alkalmazási területek:

 

A kábelcsupaszító kézi szerszámok nem csak az iparban, de otthon is jó szolgálatot tesznek! Az elektromos vezetékek szigetelését vagy külső burkolatát könnyen eltávolítják. A huzal csupaszoló lemezek rendezett vágást hoznak létre, hogy a vezetékeket forrasztásra vagy csatlakoztatásra készre kapjuk. Különböző típusok közül válogathat Webshopunkban, vagy látogassa meg személyesen Dunaújvárosi üzletünket, és kérje eladóink segítségét!

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.