BLOG

Etelec Isoel EPR

2023.06.01 08:49
Etelec Isoel EPR

Mit jelent az önvulkanizáló szalag?

 

Az önvulkanizáló szalagok csak külsőleg hasonlítanak az általános szigetelőszalagokhoz. Ezek a szalagok nem rendelkeznek „ragadó” felülettel, melyeket a szilikon szigetelőszalagokon ismerünk. Nem tartalmaznak semmiféle felhordott ragasztóanyagot. Tapadásuk anyaguk összetételéből adódik.

Hogyan használd az önvulkanizáló szalagot? Nézzük az ETELEC ISOEL EPR segítségével!

 

A felhordani kívánt felületnek tisztának és száraznak kell lennie, por, zsír, olaj vagy kőolaj típusú oldószer mentesnek. A szalagot az elválasztó fólia nélkül kell a szigetelendő terület köré tekerni. A szalagot olyan erővel kell húzni, hogy az megnyúljon, elkeskenyedjen az eredeti szélessége 60-70 százalékára. A felcsavarást 50% körüli átfedéssel igyekezzünk elvégezni. Használata 0 fok felett lehetséges. A végleges önvulkanizálódás 24 óra, 20 celsius fok körüli hőmérsékleten éri el, eltérő hőfokon változhat a végleges állapot kialakulása. Nem ragasztószalag, a védelmet az önvulkanizálódási tulajdonsága miatt éri el. A gumialapú alapanyagból gyártott, vízhatlan anyag segítségével teljesen szigetelt kötéseket tudunk készíteni, jellemzően az adatkommunikáció, távközlés területén.

 

Milyen technikai paraméterekkel rendelkezik?

 

Az Etelec Isoel EPR vezetők, felületek, kábelek és általános elektromos csatlakozások elektromos szigetelését és védelmét látja el 69 kV-ig. A kábelek szigetelésére szolgáló gumik és műanyagok széles választékával kompatibilis (polietilén, PVC, butil, neoprén...). Kiváló elektromos és mechanikai tulajdonságok jellemzik, jó kopásállóság, korrózió és nedvességállóság, magas stabilitás minden felhasználási körülmény között.  Végleges állapotát külső nyomás, hőhatás és egyéb behatás nélkül éri el 24 óra elteltével. Mérete 19mm x 9,1m x 0,75 mm, színe fekete. Üzemi hőmérséklete -40°C és +90°C közötti.

 

Gyakorlati alkalmazása

 

A szalag alapvetően vezetékek és kábelek burkolására, szigetelésére szolgál, bár az önvulaknizáló szalagot arra is lehet használni, hogy betömítsük a lyukakat és szivárgásokat tömlőkben vagy csövekben. Mivel nem gyúlékony, előszeretettel alkalmazzák a repülőgépiparban, akár elektromos szigetelésre, akár meglévő tömítések kijavítására is. A termék felhasználása igencsak széleskörű, már csak rajtunk múlik milyen problémák megoldásába vonjuk be!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.