BLOG

Etelec Shark Classic Series

2023.06.14 08:56
Etelec Shark Classic Series

Milyen helyzetekben alkalmazzuk az Etelec Shark classic series kötőelemeit?

 

Korábban olvashattunk már Etelec termékekről és működésükről a Molker Blog-ban. Szó volt szilikongélekről és egyéb zselés kötőelemekről. Már tudjuk hogy ritka az ideális környezet, amely akár csak hosszútávon, de ne roncsolná csatlakozásunk minőségét. A levegővel való érintkezés során a vezetőnek használt anyagok mind korrodálással reagálnak, amely tovább súlyosbodik vizes, párás vagy szennyezett környezet jelenlétében, ezzel rontva csatlakozásunk minőségét. Az Etelec Shark is az ezen helyzetekben való munkavégzést hivatott könnyíteni.

 

A Shark működése

 

Miben különleges a Shark elődeivel szemben?

Ismerve a Shell Box, Mini Box és a Spring Box kötőelemeket, tudjuk hogy kiválóan alkalmasak a vízmentes kötések kivitelezésére, 4mm2 vezeték keresztmetszetig és 1-3 pólusszámig. A Shark ugyanezen technológiából kiindulva képes egészen elképesztő keresztmetszetek vízmentes kötésére!

Az ismert technológia újszintre emelése!

A szilikongéllel előre feltöltött polimerből készült burkolatnak köszönhető szigetelés IPX8 fokozatú védelmet nyújt csatlakozásunknak, nedvességtől és portól függetlenül, bel- és kültéren egyaránt. A Mini Box és Shell Box-tól megszokottan pattintható falakkal rendelkezik, szükség esetén adott a lehetőség a kábelkötözővel való lezárásra is! Gélszivárgást csak a tömítés céljára biztosítja.

A Shark segítségével szigetelt vízmentes kötést hozhatunk létre 600 V, vagy akár 1 kV-ig!

 

Technikai információk

 

Újra használható, nem mérgező gélszigetelésű tartalom.

 0,6/1 kV-os feszültségig 1- től 5- érszámig.

Alkalmas soros csatlakoztatáshoz, toldáshoz, elágaztatáshoz, 3 -tól 5 ér felhasználásáig csavaros rögzítéssel.

    Elágaztatás esetén:

  • keresztmetszet: 0,5 mm2
  • keresztmetszet: 70 mm2
  • 1-től 5 pólusig

 

    Átmenő kábel esetén:

  • keresztmetszet: 95 mm2
  • keresztmetszet: 185 mm2

 

Installációs tanácsok:

     

  1. Távolítsa el a kábelek és vezetékek külső szigetelését. Válassza ki a használni kívánt kötőelemet típusa szerint (elágaztatás/átmenő kábeles), keresztmetszetet és kötéstechnikát figyelembevéve!

 

  1. Helyezze a vezetékeket a csatlakozóba, végezze el a préselést, vagy a csavarok kellő meghúzását a csatlakozás típusától függően.

 

  1. Pattintással zárja le a burkolatot, és ellenőrizze, hogy a gél megfelelően helyezkedik-e a csatlakozás körül. Amennyiben szükséges, használjon fogót a végleges lezáráshoz.

 

  1. Helyezze az elkészült csomópontot a gél központosítóba, a kábel be és kilépési pontokon nyomásgyakorlással könnyítse a törhető falak törését.

 

  1. A mellékelt kábelkötegelőkkel az erre kialakított pontokon rögzítse a kötőelemet.

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.