BLOG

Etelec Isoel EPR 633

2023.06.22 21:55
Etelec Isoel EPR 633

A szigetelőszalagokról általánosságban

 

A szigetelőszalagok a villanyszerelő szerszámosládájának egyik alapvető tartozéka. Meghatározó és eredeti felhasználása a nevéből adódó szigetelésre, tehát egyes elektromos csatlakozások, pontok elszigetelése más pontoktól, csatlakozásoktól, vagy épp egy berendezés felépítményétől.

A főfunkción túlmutatva viszont tengernyi felhasználási lehetőséget hagy maga mögött. Ezeket a ragasztószalagokat gyakran használjuk ideiglenes rögzítésre, kábelkötegek összefogásához, egyes vezetékek, erek és megjelölésére, vagy épp a kábelbehúzás során adhat segítséget a szakembernek. Hobbi célú felhasználás során előszeretettel alkalmazzák megsérült szigetelés javítására, vagy épp egy szabad vezető végleges szigetelésére is, melyek sok esetben szabálytalanul, veszélyesen és funkciót vesztve történnek meg, növelve a balesetveszélyes incidenseket. Legyünk őszinték, a piacon fellelhető szigetelőszalagok nagy része nem rendelkezik kellő szigetelőképességgel, anyaga silány vagy a ragasztó felület hagy némi hiányosságot maga után.

Az igazság az, hogy leginkább ideiglenes szigetelésre alkalmas, a szabályosan felhasználók körében inkább a ragasztószalag, jelölőszalag funkciót képviseli. Hogy a további funkciókat, mint valóban szigetelés és meglévő szigetelés javítását is alkalmazni tudjuk, milyen termékre van szükségünk?

 

Etelec ragasztószalagok

 

Az Etelectől már megszokhattuk, hogy hétköznapi eszközöket, anyagokat is képes újra gondolt, minőségi módon előállítani. A szigetelőszalagok terén szélesválasztékot felmutató gyártónál találhatunk önvulkanizáló szigetelőszalagot, gumis jellegű szalagokat, alumínium valamint PVC alapanyagú szalagokat is.

 

Miért használjunk minőségi szigetelőszalagot?

 

A szigetelőszalagok nagytöbbségében túl hideg, vagy túl meleg környezetben tovább veszítenek fontos tulajdonságaikból. Nem megfelelően veszik fel a bevont anyag vagy tárgy formáját, a ragasztó bevonat pedig elveszítheti funkcióját. Az Etelec Isoel EPR 633 szigetelőszalag egy kiemelkedő minőségű szerelési segédanyag. A gyártó ezen terméke képes szembeszállni a fent felsorakozatott problémákkal, és egy új, elemekkel megbirkózó terméket foghatunk munkára!

Az Isoel EPR 633 képes ellenállni a szokatlan hideg vagy meleg környezetnek is, speciális PVC anyaga nem ridegül el,  megfelelően adagolható és jól ragad. Kiváló elektromos szigetelése lehetővé teszi 600V-ig terjedő védelmet elsődleges szigetelőként is! A tanúsítvánnyal is rendelkező szigetelőszalag jó kopásállósággal, korrózió és nedvességvédelemmel is ellátja a vezetőt. A 20 méteres tekercsekből álló szalag darabonként elszeparálva műanyagtokban kerül a felhasználóhoz.

Alkalmas az elektromos és elektromechanikus ipari üzemek minden területén, vagy akár hobbifelhasználásra is!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.