BLOG

Etelec Resil 100

2023.06.26 09:14
Etelec Resil 100

Kétkomponensű szilikongél az Etelec-től!

 

A szilikongélek és zselék egyedülálló megoldást hoztak az IP védett vezetékösszekötések, elágazások megoldására! Az Etelec által fejlesztett egy vagy több komponensből álló szilikongélek könnyedén felhasználhatók kötődobozok, áramkörök vagy egyéb villamossági csatlakozások víz, por, pára elleni szigetelésére. Viszkozitásuknak köszönhetően képesek minden rés feltöltésére, légmentes védelmet biztosítani nehéz körülmények között is. A felhasznált gél rövid idő alatt megszilárdul, a gyors és akadálymentes munkavégzés érdekében.

Etelec RESIL 100

 

Az Etelec Resil 100 kétkomponensű szilikongél biztos megoldást nyújt por és vízmentes kötések esetén. A csomag a két komponenst tartalmazó palack mellett egy keverőedényt is tartamaz keverőpálcával, melyek segítségével gyorsan, és a felhasználásnak megfelelő mennyiségben keverhetjük össze a két palack tartalmát. A csomag tartalma nem kötött szavatossághoz, bármikor felhasználhatjuk, felnyitás utáni időszakban is megtartja tulajdonságait. A Resil 100 szilikongél 1:1 keverési arány mellett 23kV/mm dielektromos szilárdságra képes. Keverés után 23°C -on 5 perc száradási idővel rendelkezik, polimerizációs idő: 12 perc. Üzemeltetési hőmérséklete  -40°C- +180°C-ig terjed. Nem tartalmaz toxikus anyagokat, jó mechanikai tűrőképességgel rendelkezik. Összetételéből adódóan környezetbarát, nem veszélyes és védőfelszerelés nélkül alkalmazható.

 

Felhasználási javaslatok

Az Etelec Resil 100 kétkomponensű szilikongél elsődleges felhasználási területe a kötődobozokban elhelyezett vezeték csatlakozások és áramkörök teljeskörű víz és porszigetelése. A keverőedény segítségével könnyedén állítsuk be az 1:1 keverésiarányt, majd árasszuk el a szigetelni kívánt területet.

A Resil 100 szigetelőgélhez tartozó GSO sorozattal specifikusan készíthetünk kábelelágazást tartalmazó szigetelt csomópontot. A többméretben kapható GSO sorozattal a nehezen hozzáférhető helyeken is akadály nélkül elvégezhetjük a szigetelést.

 

A szilikongélek előnyei

A szilikongélek forradalmi újítást hoztak a vízszigetelés világába. Segítségükkel percek alatt hozhatunk létre hosszantartó és megbízható megoldást poros, párás vagy vizes környezetben is! Bármikor újra használhatjuk a megkezdett csomag tartalmát, így magunknál tartva azonnal bevethetők a munkálatok során!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.