BLOG

BM Group 539 présszerszám

2023.06.27 22:49
BM Group 539 présszerszám

A kábelszerelés folyamata

 

A kábelszerelés kardinális pontja egy-egy kivitelezési vagy szerelési folyamat megvalósításának. A kábelszerelés során biztosítjuk egyes csatlakozások, toldások teherbírását és üzembiztonságát. Fontos leszögezni, hogy egy-egy toldás, vagy becsatlakozás során legalább az alapvető keresztmetszetnek megfelelő, vagy nagyobb csatlakozási felületet kell biztosítanunk a kapcsolódó pontoknak.

 

Az érvéghüvely jelentősége

 

Amennyiben elemi szálakból álló vezetéket kell csatlakoztatnunk vagy toldanunk, a legtöbb esetben fennáll a veszélye, hogy a csatlakozó típusa miatt, vagy az elemi szálak tulajdonságaiból adódóan részleges, de leginkább nem megfelelő felületen történik csatlakoztatás. A sorkapcsok működése miatt az elemi szálak szétnyomódhatnak, ezzel jelentősen kevesebb felületen érintkeznek a sorkapoccsal, vezetővel. Az érvéghüvelyek használata hivatott ezt a problémát orvosolni. Az érvéghüvely képes a vezetőt alkotó szálakat központosítani, összepréselni. Emiatt az adott vezető csatlakoztatni kívánt pontban is az adott keresztmetszettel egyenértékűen képes a teljesítmény átadásra.

 

Érvéghüvelyfogó használat

 

Az érvéghüvelyfogó feladata a vezetékvégekre helyezett érvéghüvely rögzítése, préselése. Amennyiben minőségi szerszámot választunk, maradéktalanul és könnyen kivitelezhető a folyamat. Egy nem megfelelő, vagy silány minőségű szerszám használata során előfordulhat a kétes minőségű, nem megfelelően kivitelezett préselés. Az ebből adódó hibák vezetnek rövidesen meghibásodásokhoz, akár élet és vagyonvédelmi szinten is.

 

BM Group érvéghüvelyfogók

 

Egy jól felszerelt, minőségi szerszámokból álló szerszámkészlet nem csak a munkafolyamatot gyorsítja, de biztosabb eredményhez is vezet egy-egy munkálat során.

A BM Group 539 krimpelőszerszáma 6-16mm2 vezetékméretű szigetelt kapcsok krimpelésére szolgál. A szerszám tartós acélszerkezettel rendelkezik a hosszútávú használatra. Ez a szerszám önbeálló racsnis mechanizmussal rendelkezik az egyszerű és precíz krimpelési műveletek érdekében, gyorskioldó kikapcsoló karral rendelkezik a gyors nyitáshoz és záráshoz. Hosszanti krimpelő rendszerrel is rendelkezik, amely csökkenti annak lehetőségét, hogy a vezetőszálak kicsússzanak a préselés során. Ezenkívül a szerszámnak van egy csúszó hüvelye, amely lehetővé teszi a vezeték körüli kivezetés egyenletes deformációját a biztonságos csatlakozás érdekében.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.