BLOG

A kábelkötegelők

2023.07.05 12:04
A kábelkötegelők

Felépítésük

A kábelkötegelők napjaink talán legelterjedtebb rögzítő elemei a háztatásban és az iparban egyaránt. Feltalálásuk a Thomas&Betts elektronikai vállalat nevéhez fűződik, eleinte fém és műanyag (nylon) elemeket egyaránt tartalmazó segédanyag remek szolgálatot tesz hosszútávú, valamint ideiglenes rögzítések kivitelezésénél is. Eredetileg repülőgépek vezetékrendszereinek rögzítésére találták fel, napjainkra azonban már számtalan apró feladattól kezdve az ipari felhasználásig minden területen teljesít. Használatuk egyik legnagyobb előnye az egyszerű felépítés, és az ehhez társuló magas szorítóerő valamint villámgyors alkalmazás mellett kedvező ára is.  Napjainkban a piacon fellelhető kínálatból több fajta kábelrögzítőből is válogathatunk. Létezik oldható kábelkötegelő, teljes egészében fém felépítésű vagy műanyaggal bevont, továbbá UV álló is.

A családfő legjobb barátja

Tegye fel a kezét, aki még nem használt otthoni apró problémák megoldására kábelkötegelőt. Valószínűleg nagy a csend… :)

Az autószereléstől kezdődően a kerítésjavításon át egészen a házon belüli felhasználásig minden területen alkalmazható és jellemzően alkalmazzuk is! Szinte bármilyen ideiglenes rögzítési feladatra gyors megoldást nyújt, a felhasználási spektrumnak csak a képzelet szabhat határt. Gyorsan, nyom nélkül eltávolítható, színes kivitelben akár dekorációs feladatokra is alkalmazható. Egyetlen probléma merülhet fel a kábelkötegelővel kapcsolatban: ha épp nincs kéznél!

 

Használatuk az iparban

Vissza a story elejére! Az eleinte elektromos rendszerek rögzítésére használt kábelkötegelőket aktívan alkalmazzuk nem meglepő módon a villanyszerelés során, ám ezzel párhuzamosan több iparban is jelentős szerepet tölt be. A villamoság területén előszeretettel alkalmazzuk elosztószekrények rendszerezésére, a vezetékek összekötegelésével esztétikus, átlátható szereléseket kaphatunk, ami hibajavítás és karbantartás idején különösen megkönnyíti a munkát. Gyakori szereplői az építőipar segédanyagainak, valamint ideiglenes rögzítés területén előszeretettel alkalmazott a rendezvényiparban is.

 

Milyen különbséget tehetünk kábelkötegelő és kábelkötegelő között?

Mint minden felhasznált segédanyag esetén, a kábelkötözők világában is fontos a minőség. A nem megfelelő összetételű kábelrögzítők idő előtt kioldanak, elszakadnak vagy tönkre mennek az UV sugárzás hatására. A Molker Webshopban a már megszokott kifogástalan minőségű BM Group termékek között megtalálhatja az Önnek megfelelő kivitelű és méretű kábelkötözőket!

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.